“Het was tijd”

Geschreven door: Marcel (40)

Tijd om nu eens iets aan mijn gewicht te gaan doen. Niet omdat mijn vrouw al meerdere keren tussen neus en lippen door had laten vallen dat ik nu wel een beetje te zwaar was geworden de laatste jaren. Nee, meer omdat ik zelf nu eindelijk inzag dat het tijd was.

Wat en hoe zou ik dit varkentje eens gaan wassen, een heleboel mensen om mij heen deden verschillende soorten diëten, de één nog zwaarder dan de andere als ik hun verhalen zo mocht geloven. De Sonja Bakkeraars onder hen waren wel erg tevreden over het resultaat, maar ik zou mezelf niet zijn als ik een niet meer drastischere aanpak zou gebruiken. Waarom? Omdat ik nou eenmaal niet van diëten houd en met mij waarschijnlijk vele anderen. Ik wilde gezond en effectief veel kwijt.

Goed resultaat in korte periode
Toen op een avond mijn vrouw me op de site van afslankcoach wees ben ik mij daar in gaan verdiepen en heb ook toen de hele site van Cambridge doorgeneusd naar de methode die zij gebruiken. Ja, dat leek me wel iets voor mij, verantwoord en onder goede begeleiding afvallen, met zo – als ik het mocht geloven – een goed en blijvend resultaat. Op mijn buik geschreven! Na een afspraak gemaakt te hebben met mijn toekomstige consulent in Almere ben ik op introductiegesprek geweest en daar hebben we meteen maar even gewogen en de nodige vet- en vochtpercentages gemeten, wat trouwens uiterst makkelijk gaat, alles in 5 seconden op een enkele weegschaal. De consulent heeft mij perfect uit de doeken gedaan wat er mij te wachten stond. Alleen Cambridge producten en water, veel water. Dat water zou me nog wel eens gaan opbreken dacht ik nog, maar na twee dagen wist ik niet beter en dronk ik de litertjes weg alsof het mij zo vertrouwde negende bakkie koffie was.

10 pakken suiker!
Wanneer je met Cambridge bezig gaat, dan is dag drie tot en met vijf het zwaarst omdat je lichaam dan overgaat van glucose verbranding naar vetverbranding, maar hé, dat is toch wat ik wilde, vet verbranden. Nou en dat gebeurde ook, mijn gewicht zakte in de eerste periode met maar liefst 10 pakken suiker schoon aan de haak. Nu hoor ik je denken, 10 pakker suiker dat is toch niet gewoon… nou ik kan je zeggen dat je niet de enige bent die dat denkt. Om mij heen hoorde ik van alle kanten dezelfde opmerking, maar hé, ik voelde me prima en zat geweldig in mijn vel. De resterende weken gingen ook super en voordat ik ging afbouwen was ik de 20 pakken suiker kwijt die ik mijzelf als doel had gesteld.

“Ik miste het gewone eten niet meer”
Naarmate de weken vorderden, was ik steeds meer aan het Cambridge dieet gewend geraakt en miste ik het “gewone” eten en snoepen beslist niet meer. En dan te weten dat ik tijdens mijn periode van afvallen toch de nodige uitdagingen heb gehad hoor, verjaardagen en feestjes genoeg, maar zoals een hele groep kennissen die op dat moment aan het Bakkeren waren even stiekem een anti-Sonja dag pakten en de gebakjes, worst, zoutjes en kaasblokjes naar binnen schoven alsof hun leven ervan af hing, moest ik alleen maar innerlijk lachen. “Wacht maar” dacht ik..

Super blij was ik dan ook toen ik mijn einddoel bereikte en ging afbouwen van het dieet en opbouwen met voeding. Een periode van drie tot zes weken waar je weer naar je normale eten en drinken overstapt. 

Cambridge veranderde mijn leven drastisch!
Nu kijken of dat ook zo blijft natuurlijk, want één van de vele opmerkingen die ik om mij heen hoorde was dat ik wel weer als een stuiterbal de lucht in zou gaan met m’n gewicht. Nou, ik kan je zeggen dat dat dus niet gebeurde. Momenteel ben ik alweer een tijdje gestopt en mijn gewicht is nog even mooi als toen ik stopte met diëten. Niet omdat ik nu nog alleen maar op sla leef, nee gewoon “normaal“ eten en een beetje lichaamsbeweging doen wonderen. Ik kan alleen maar zeggen dat Cambridge mijn leven drastisch heeft veranderd, en alleen maar in positieve zin.

Marcel