Dat was de druppel!

manuela-na-2 manuela-na-1

Geschreven door: Manuela
Datum: 16-11-2010

Hallo allemaal, Ik zal om te beginnen mij even voorstellen. Ik ben Manuela Elzinga en woon in Almere samen met mijn man en 2 zoontjes van 7 en bijna 10 jaar oud! In 2003 was ik zwanger van mijn jongste en ben ik bijna 20 pakken suiker aangekomen. Na de bevalling bleven er wat pondjes zitten, maar ja, ik zou gaan trouwen in 2004 dus ik had een stok achter de deur.. En jawel op mijn bruiloft woog ik 65 en trouwde ik in maatje 38..

De jaren erna slopen de vetjes`s er weer aan en in 2009 was ik het zat, ik woog 77 en vond het welletjes. Na een tijd lijnen, geheel op eigen kracht, woog ik eindelijk weer 67 maar echt lager ging niet meer. Je raad het al de motivatie was weer aardig weg zodra de vakantie om was, en daar ging Maantje weer…

Afgelopen zomervakantie lag ik in mijn tentje een spannend boek te lezen en ik merkte op, dat mijn hand maar in de koekjestrommel bleef graaien, en ik daarna gerust over ging op de chocola en de snoepjes, om met het avondeten geen honger meer te hebben.. Ik deed het af met ach ik heb vakantie, maar diep van binnen was ik niet blij en wist ik dondersgoed dat ik fout bezig was!

Thuisgekomen ging het me steeds meer tegen staan en kreeg ik op den duur zelfs een opmerking of ik misschien zwanger was… DAT WAS DE DRUPPEL!!!!!
Ik had al van het Cambridge dieet gehoord en het was nu of nooit!! Ik heb op maandag 16 augustus een afspraak gemaakt en ben ook gelijk begonnen; natuurlijk kon het me niet snel genoeg gaan!

Al snel was ik al een leuk aantal pakken suiker lichter, dat was natuurlijk een goede boost, al vond ik het weer niet genoeg. Maar ik bleef maar voor ogen houden hoe ik lang ik bezig was toen ik het op eigen kracht deed, dus daarmee bleef ik wel overeind..

Ik heb gedurende de 8 weken niet 1x gezondigd, heb heel wat verjaardagen, bbq-s en dagjes uit doorstaan en ook veel mensen “overleefd” die er negatief tegenover staan. Ik werd er sterker van, wilde bewijzen dat dit wel degelijk werkt en dat het vooral niet ongezond is omdat alle dingen die je lichaam nodig heeft in de voeding van Cambridge zit, in vorm van de shakes, soepen of repen. Op den duur ging ik de discussie niet meer aan en zei ik alleen nog maar “wacht maar”…

Nu een tijdje verder ben ik ruim 10 pakken suiker lichter en weeg ik net iets onder de 65. Ik ben erg tevreden en voel me weer heerlijk in mijn vel! Ik eet weer op gezette tijden en heb weer een goede motivatie om dit zo te houden!!

Veel liefs!