Mijn eigen ervaring: 35 pakken suiker lichter met het Cambridge Weight Plan

foto

Na de geboorte van mijn oudste zoon in juni 2004 voelde ik me een wrak. Naar de buitenwereld was ik blij en dankbaar, maar vanbinnen voelde ik me diep ongelukkig met mezelf. Mede dankzij een slopende bevalling was mijn conditie tot het nulpunt gedaald. En ik zeulde 35 pakken suiker overgewicht mee. Zowel mentaal als fysiek was ik totaal uitgeput. Ondanks dat had ik, mede dankzij mijn zoontje, wel een enorme vechtlust. Door mijn moederschap had ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel gekregen. Ik wilde er voor 100 procent voor hem zijn en optimaal van hem kunnen genieten en besefte dat er iets (drastisch) moest veranderen. Ik wilde weer lekker in mijn vel zitten. Voor mezelf en voor mijn zoon.

108 woog ik, toen in de Gooi- en Eemlander las dat oud-collega Jetty Claus het Cambridge dieet met succes had gevolgd. Het sprak me vooral aan dat je met dit dieet verantwoord, veel kon afvallen. Ik wilde in een zo kort mogelijke tijd, maar wel op een gezonde manier, veel vetjes kwijt. Ik maakte een afspraak met mijn Cambridge consulente, die zelf maar liefst 50 pakken suiker lichter was geworden. De voorfoto hing in haar praktijk als bewijs. Ze leek totaal niet meer op die vrouw. Zo’n metamorfose wilde ik ook! Dus vol enthousiasme, maar wel met enige scepsis, ben ik op 29 maart, de dag na Pasen, met het dieet begonnen.

Enorme stimulans
De eerste week viel niet mee, daar had mijn consulente me al voor gewaarschuwd. Ik werd duizelig, had hoofdpijn en had zo nu en dan trek. Mijn lichaam moest echt ‘afkicken’ van eten. Gelukkig belde mijn consulente na drie dagen om me moed in te spreken en benadrukte ze dat het straks beter zou gaan.Al snel was het resultaat zichtbaat, een enorme stimulans!

De tweede week vond ik ook nog vrij zwaar. Ik had echt aanpassingsproblemen, vond het moeilijk om andere mensen te zien eten en voelde me nog niet helemaal kiplekker. Maar na de tweede week was het resultaat erg goed. Daarna ging het afvallen wat langzamer, maar voelde ik me steeds beter. Het besef groeide dat ik op deze manier wel eens meer dan 30 pakken suiker kwijt kon raken! Met dat doel voor ogen kon ik, ook tijdens moeilijke momenten als verjaardagen en barbecues, doorgaan. Op momenten dat ik het echt even niet meer zag zitten, praatte ik erover met mijn man of met mijn consulente. En dat hielp. Hoewel ik er verschillende malen wel over heb gedacht om te zondigen, heb ik het niet gedaan.

Na drie maanden een fantastisch resultaat!
Na drie maanden, op 24 juni, werd mijn conditie getest op de sportschool, want met sporten was ik gewoon doorgegaan. Dat kon ook, ik voelde me niet slap en kreeg er zelfs lol in. Mijn lijf werd alsmaar slanker en strakker. Ik was aanzienlijk afgevallen en dat was goed te zien! Ook mijn conditie was enorm vooruit gegaan. In een paar maanden tijd was ik van conditieniveau 1 naar niveau 5 gegaan, het gezondheidsniveau. Mijn vetpercentage was dankzij het dieet spectaculair gedaald. Mijn trainers wisten niet wat ze zagen. Zoiets hadden ze nog nooit meegemaakt en ze wilden direct informatie over het dieet.

Vlak voordat ik ging afbouwen, ben ik voor het eerst gaan shoppen. Ik was 35 pakken suiker lichter en en wist niet wat me overkwam: ik had maat 38! Mijn oude kleding (maat 48) heb ik weggegeven, ik wilde ze nooit meer aan. Op het werk raakten collega’s niet uitgepraat over mijn metamorfose en sommigen vonden dat ik nu toch wel erg mager werd. Een bizarre ervaring.
Ondanks dat je bij dit dieet niet hoeft te sporten, heeft de combinatie mij zowel mentaal als fysiek opgepept. Ik heb nu energie voor tien en voel me fitter dan ooit. Mede daarom wil ik graag anderen helpen om hun doel te bereiken. Het dieet heeft mij zoveel positieve energie gegeven, dat ik deze graag wil delen. Ik hoop daarom dat mijn verhaal u kan inspireren.

Na 12 jaar nog steeds slank
Hierboven staat mijn verhaal uit 2005, toen ik net klaar was met het Cambridge 500 Plan.
12 jaar en 3 zwangerschappen later ben ik nog steeds op gewicht. Inmiddels moeder van 3 gezonde kinderen voel ik me lekker in mijn vel, ben dankbaar, gelukkig en fit. Heb mijn draai gevonden met voeding, ben niet meer bang om koolhydraten te eten zoals net na het dieetplan. Heb veel voedingskundige kennis opgedaan, zowel over schommelende bloedsuikerspiegels en het verband met de Glycemische Lading van koolhydraten als over het optimaliseren van je gezondheid met Superfoods. Probeer een goede balans te houden tussen inspanning en ontspanning, tussen drukte en stilte. Door allerlei aanvullende inspiratie en trainingen van onder meer Cambridge (Rainbow Retreat en Levensstijlcoach) en Joanna Kortink (Uit de ban van emotie-eten voor professionals) heb ik nog meer handvatten gekregen om overgewicht en emotie-eten blijvend aan te pakken. Aangeleerde patronen voor eens en voor altijd te doorbreken. En een gezondere levensstijl te vinden die bij je past.

Ik vind het fantastisch om op deze manier mijn ervaringen en kennis te mogen delen en mensen zoals jij te inspireren, adviseren en blij de deur uit te zien lopen.
Want wat ik kan, kan jij ook! En ik ga je daarbij helpen. Zowel voor, tijdens als na het dieet.